Hayatilah....

advertorial

Followers

Tuesday, December 28, 2010

Keputusan 1st GA Kelip-kelip Kehidupan : Mari Mengira Bintang

Assalamualaikum semua.

Mesti ramai ternanti-nanti keputusan GA ini. Baiklah, sekarang diumumkan keputusannya.
Jeng..jeng...jeng..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pemenang utama lagi tepat : Daten Yusfarina
Pemenang hampir tepat :

Baiklah itu saja. Hehe. Terima kasih kerana join GA ni.
Kepada pemenang tahniah, kepada yang tidak menang jangan sedih-sedih ye.

Semua pemenang sila emelkan 
1. Nama penuh 
2. Alamat surat menyurat terkini ( alamat di Malaysia saje ye )

ke emel ini : megazailan@gmail.com

p/s: bintang tu sebenarnya.....717 semuanya dan dibuat oleh Namia. Huhu.


Sunday, December 26, 2010

Anniversary Giveaway


GA ini dianjurkan oleh blog niezzareenamemory
  Tarikh tutup : 26/12/2010 (eh,eh..hari ini tu, jam 12. malam)

Saya nak tag :

merah
namia

Cepat-cepat, masa singkat dah tu, sesiapa nak join 
klik di sini

Lin Azlina 2nd GA Riang Ria


GA kali ini dari blog Lynn Azlina
Pemenang ditentukan melalui "lucky draw"
Harap-harap bernasib baiklah ya...

Sesiapa nak join klik di sini

Saturday, December 25, 2010

Pengumuman GA Kelip-kelip Kehidupan~Mari Mengira Bintang

Dengan ini diumumkan

Secara rasminya GA Kelip-kelip Kehidupan ~Mari Mengira Bintang


TELAH DITUTUP


Pemenang-pemenang akan diumumkan 

Pada Minggu Hadapan!

Friday, December 24, 2010

Membuat Dropdown Menu di Blog Archive (Classic Template)

Tutorial ini dibuat untuk rakan blogger yang ingin menggunakan kaedah dropdown menu di blog archive, supaya senarai yang panjang tu dapat dipendekkan. Ikuti langkah-langkahnya :

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Save template anda dahulu sebagai backup.

3. Guna Ctrl + F, cari kod dibawah :

<BloggerArchives>

<a href="<$BlogArchiveURL$>"><$BlogArchiveName$></a>

</BloggerArchives>


4. Gantikan kod di atas dengan kod di bawah :

<select name="archivemenu" style="width:100%" onchange="document.location.href=this.options[this.selectedIndex].value,'_blank')";

<option selected>- Archives -</option>

<BloggerArchives>

<option value="<$BlogArchiveURL$>"><$BlogArchiveName$></option>

</BloggerArchives>

</select>



5. Preview dahulu, dan save template baru anda.

nota~ tulisan merah boleh diubah mengikut kehendak anda!

Membuat dropdown menu untuk label

Sebelum itu, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada cik merah yang sudi mengajar saya bagaimana untuk membuat tutorial ini. Ikuti langkah-langkahnya :

1. Dashboard > Design > Edit HTML. 

2. Save dahulu template anda.

3.JANGAN tick the  Expand Widget Templates checkbox. 

4.Cari  kod di bawah dalam  HTML anda :  Guna Ctrl + F

 <b:widget id='Label1' locked='false' title='Labels' type='Label'/>

5. Gantikan kod di atas dengan kod di bawah :


<b:widget id='Label1' locked='false' title='Labels' type='Label'> 
<b:includable id='main'> 
<b:if cond='data:title'> 
<h2><data:title/></h2> 
</b:if> 
<div class='widget-content'> 
<select style='width:100%' onchange='location=this.options[this.selectedIndex].value;'> 
<option>Click to choose a label</option> 
<b:loop values='data:labels' var='label'> 
<option expr:value='data:label.url'><data:label.name/> 
(<data:label.count/>) 
</option> 
</b:loop> 
</select> 
<b:include name='quickedit'/> 
</div> 
</b:includable> 
</b:widget>
 
nota :
tulisan merah~tajuk boleh diubah mengikut kehendak anda, 
~ketinggian boleh diubah juga. 
 
6. Sebelum save template baru, preview dahulu. 
  




First Giveaway Kelip-kelipKehidupan : Mari Mengira Bintang!

INI ADALAH STICKY POST
SILA SCROLL DOWN UNTUK
MEMBACA ENTRI TERBARU



Syarat-syarat GA :

1. Menjadi follower blog kelip-kelip kehidupan dan blog kelip-kelipan contest.
2. Letakkan KEDUA-DUA BLOG DI ATAS di bloglist blog anda. 
3. Membuat satu entri tentang GA ini. Dalam entri mesti letakkan banner GA Mari Mengira Bintang dan linkkan ke blog ini. Juga letakkan banner GA Mari Mengira Bintang di sidebar blog anda dan linkkan ke blog ini.
4. Dalam entri GA anda, tuliskan jawapan jumlah bintang yang anda teka. Anda diberi pilihan meneka 2 kali.
5. Akhir sekali tag 3 rakan blogger untuk menyertai GA ini.
6. Sesudah selesai membuat entri GA ini, tinggalkan jejak anda di ruangan komen beserta link entri GA anda.
Sebagai memulakan GA ini, saya nak tag

haszuraidah
fizzo
nur
aanie
aretikz

SELAMAT MENEKA JUMLAH BINTANG
JAWAPAN: 500< X <1000

HADIAH? PASTI ADA UNTUK PENEKA-PENEKA 
PALING TEPAT/PALING HAMPIR!

Friday, December 17, 2010

Eqbalzack 2010 Giveaway Contest

GA ini dari blog eqbalzack.com
Hadiahnya kalendar tahun baru Upin & Ipin
Hanya untuk 5 entri terbaik
Syarat mudah, jadi follower
dan tag seorang rakan
Jadi saya tag eirra

Sesiapa nak join klik aje disini

Monday, December 13, 2010

Contest Teka Amount

Contest yang saya join kali ini dari blog Sepatah Kata

Amount nya : RM 358

 Sesiapa nak join sila klik disini


Tuesday, December 7, 2010

Langkah-langkah Mendaftar Dengan Nuffnang

Entri ini diadakan khas untuk blogger-blogger baru yang belum mempunyai akaun dengan nuffnang (Asia Pasifik).

1. Mula-mula tekan foto di bawah di dalam mana-mana blog yang ada meletakkan iklan nuffnang:
 





2. Tekan Daftar>Sign Up As A Blogger>Isi Borang Pendaftaran Akaun Blogger>Diluluskan

3. Login>Getting Started>Add Ads (copy dan paste kod yang diberikan ke dalam blog anda)

Meletak Scroll Box di Bloglist

Sebelum itu, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Haszuraidah, kerana menyediakan tutorial ini.

Ikuti langkah-langkahnya :

1. Design>Edit HTML> tick Expand Widget Templates.

2. Copy kod di bawah dan pastekan diatas kod ini ]]>.(guna CTRL + F)

#BlogList1 .widget-content{
height:200px; width:auto;
overflow:auto;
}


nota :
~ jika anda ada 2 atau 3 bloglist, sila pastekan di atas yang pertama dan seterusnya. Ingat diatas!Sila ubah Bloglist1>Bloglist2 dan seterusnya.
~height (warna hijau) boleh diubah mengikut kesukaan masing-masing.

Meletak Scroll Box di Blog Archive

Sebelum itu, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Haszuraidah kerana menyediakan tutorial ini untuk dikongsi bersama. Ikuti langkah-langkahnya. Save dulu blog anda!

1. Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates.

2. Tekan CTRL + F, untuk cari <div id='ArchiveList'>.


3.Copy kod  ini <div style='overflow:auto; width:auto; height:100px;'> dan pastekan di atas kod <div id='ArchiveList'>.

4.  Copy kod ini </div>, dan pastekan di atas kod <b:include name='quickedit'/>. Lihat contoh dibawah

<div style='overflow:auto; width:auto; height:100px;'>
<div id='ArchiveList'>
  <div expr:id='data:widget.instanceId + "_ArchiveList"'>
    <b:if cond='data:style == "HIERARCHY"'>
     <b:include data='data' name='interval'/>
    </b:if>
    <b:if cond='data:style == "FLAT"'>
      <b:include data='data' name='flat'/>
    </b:if>
    <b:if cond='data:style == "MENU"'>
      <b:include data='data' name='menu'/>
    </b:if>
  </div>
  </div></div>
  <b:include name='quickedit'/>
 

Tulisan kuning, boleh diubah mengikut ketinggian scroll box yang dikehendaki.

 5. Sebelum save template baru, preview dahulu.

Meletak Komen Terkini

1. Design>Dashboard>Add A Gadget>Feed

2. copy dan paste url dibawah

http://nama blog anda.blogspot.com/feeds/comments/default

Thursday, December 2, 2010

Giveaway Bicara Kasih


GA kali ini dari blog yg sama nama dgn tajuk GA
iaitu Giveaway Bicara Kasih

sesiapa nak join, klik disini

Komen berlink

Bagi memudahkan pembaca blog ke blog kita, dengan hanya klik kepada komen yang kita beri :

1. Copy dan pastekan kod di bawah di ruangan komen anda  


2. Tukarkan tulisan biru dengan url entri anda dan tajuk entri anda.

<a href="url post">tajuk post</a>

Tudung Giveaway

GA kali ini dari Blog My Life Journey

Referrer saya Jieda

Saya tag

nur 

has

Sesiapa nak join klik di sini


Pengantin Baru Giveaway


GA kali ini dari blog Asfieda Impiana
 Sesiapa nak join, klik disini

Monday, November 29, 2010

Contest~Cantik Kasutku


"Cantik Kasutku"
Tarikh tutup : 1 Disember 2010
Sesiapa nak join klik disini

JUST CORNER BO GIVEAWAY


Ini pula GA dari blog Just Corner
Tarikh tutup : 30 November,2010

Cepat sebelum terlambat, sesiapa nak join klik disini

Referrer saya : Haszuraidah

Saya nak tag :


kakyong
nabilah
ayiem

Saturday, November 27, 2010

TOPUP PERCUMA DAN OLE-OLE DARI SARAWAK PERCUMA


GA kali ini dari blog OH! SERN
Hadiah ? Oh ada , ini dia...
1. Top up
2. Ole-ole dari Sarawak
3. Hadiah misteri (follower bertuah!)

Syarat ? For sure ada, ni nya..
1. jadi follower blog OH! SERN~saya dah follow ~harap-harap follower bertuah!he,he..
2. kena tag rakan blogger,tak kira berapa orang, 
so saya tag 3 orang :

ferry
nur
kalam hati

Istimewanya GA ini : Tiada Tarikh Lupus!

Sesiapa yang nak join klik banner (gambar) di atas ya.

GA Teka & Menang Ibu3A


GA Teka & Menang Ibu3A anjuran blog kakyong.com

Jawapan saya :

1)  RM84.94

2)  RM80.59


Sesiapa nak join, sila klik banner (gambar di atas)

Friday, November 26, 2010

Viwy Gurlish Give Away



GA kali ini dari blog Viwy Gurlish
Hadiah amat menarik ~ Handbag
Syaratnya kena jadi follower dan tag 2 kawan
Saya tag ...

farhana saleh
putri nur aziyana


Cepat tarikh tutup Ga ni hari ini (26 November,2010)

 Sesiapa nak join klik di sini

Thursday, November 25, 2010

MUSH 1st Giveaway



GA berikutnya dari blog mush teritory
syaratnya mudah, tapi yang penting kena tag 3 blogger
jadi saya tag 

khaiyisah
haszuraidah
lia

sesiapa yang nak join, klik gambar ya!

Nina's Collections Giveaway


GA kali ini dari Nina Collections
Syaratnya kena tag 3 rakan blogger
saya tag
fizzo
nur nabilah
nur

sesiapa nak join klik disini


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...