Followers

Monday, December 1, 2014

Cuti Sekolah

Rabu, 25 November 2014

Aku, Wani, Ira dan Syu bertolak menuju ke Kuala Terengganu pada jam kira-kira 11 pagi. Alhamdulillah sepanjang perjalanan itu, berjalan lancar walaupun banyak kenderaan di jalan raya. Sepanjang perjalanan, aku asyik membaca ayat Qudsi memohon Allah lindungi perjalanan kami.

"Lapar tak?", tanya ku kepada Wani, Ira dan Syu setelah ku lihat jam menghampiri  waktu 2 petang. Serentak dijawab oleh Ira dan Syu.."Lapar gok!". Ketika itu, kami sudah menghampiri Pantai Kelulut. Ternampak deretan kedai makan. "Ok, kita singgah sini", kataku, sambil aku memakirkan kereta di lot parking berhampiran.

"Eh...tak buka kedai lagi ke?" tertanya-tanya kami sekeluarga apabila terlihat banyak kedai tiada pelanggan dan pekedai pun macam tak sedia nak berniaga aje. Nasib baik dijawab persoalan tu oleh seorang makcik " masakan panas dah ada..duduklah dimana-mana meja", kata makcik itu.

Kami memilih meja yang menghadap ke laut. Indah sungguh pemandangan pantai Kelulut ini. MasyaAllah cantiknya ciptaanMU Ya Allah detik hatiku...ku abadikan beberapa keping gambar dengan telefon S 2 ku.
Usai menikmati nasi goreng kampung dan nasi goreng tomyam, kami meneruskan perjalanan ke destinasi kami iaitu rumah tokma di Kuala Terengganu. Kami tiba di rumah tokma kira-kira jam 3 petang.

Bersyukur kepadaMU kerana melindungi perjalanan kami ke rumah tok ma. Alhamdulillah.

No comments:

Post Berkaitan Plugin for WordPress, Blogger...